Magia i czar rozgrzewających zup

Zimą nic tak nas nie rozgrzewa jak ciepła zupka. A najlepiej zupa krem:)

Domowe gotowanie, pieczenie…lubimy domowe jedzenie, ale takie, które można przygotować w krótkim czasie.
Każdy z nas jest zaganiany, brak czasu na wszystko.
Praca, praca, praca, dom, a gdzie czas na posiłki? W dodatku zbilansowane i zdrowe?
Dziś przedstawiamy Wam propozycję na proste zupy krem:

Przepis na krem z dyni poniżej:

    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • 3 ząbki czosnku
    • 1 łyżeczka suszonego oregano
    • 1 duża cebula
    • 2 duże marchewki
    • 1 mała pietruszka (opcjonalnie)
    • 1,5 kg pomidorów (około 5 sztuk bardzo dużych pomidorów)
    • 3 szklanki wody
    • sól i pieprz do smaku
    • bazylia lub pietruszka do podani KREM Z DYNI:
      – 1/4 dyni ( zależy od ilości jedzących) hokaido lub olbrzymia
      –  3 marchewki
      – imbir
      – przyprawy
      – tofu lub mozzarella
      – zielona pietruszkaGotujemy dynię i marchew, następnie dodajemy plasterki świeżego imbiru i blendujemy, ponownie na małym ogniu gotujemy zblendowany krem, dodajemy przyprawy: kurkuma, liśc laurowy, pieprz cayenne, sól morska, do smaku.
      Wlewamy do miseczek i dodajemy kostki sera, stroimy zieloną pietruszką:)Można też pestkami dyni:)
      To jedna z naszych ulubionych zupek:)

      Krem z mascarpone:

Krem z buraka:

Krupnik z komosą ryżową:

Zupa krem z zielonych warzyw:

Fakes:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Facebook
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Twitter
Google Plus
Google Plus
Google Plus