Catering Wrocław Dieta podstawowa

 

Poniedziałek

10-10-2018

 

Śniadanie


 

granola + jogurt + gruszka


II śniadanie


jaja faszerowane awokado + chleb na zakwasie żytnim + warzywa


Obiad


kurczak miodowo-musztardowy + kasza bulgur + surówka z pekińskiej


Podwieczorek


migdałowy budyń jaglany + orzechy włoskie i laskowe


Kolacja


słony sernik + flatbread +warzywa


Alegreny

 

 

 

Wtorek

10-10-2018

 

Śniadanie


 

Omlet z łososiem, nasz chleb na zakwasie żytnim (BG chleb gryczany), warzywa


II śniadanie


pomidorowy krem z czerwonej soczewicy, kuleczki gryczane


Obiad


Indyk faszerowany suszoną żurawiną, orzechami włoskimi, fetą kozią, kasza jęczmienna surówka z białej kapusty


Podwieczorek


rolada budyniowa


Kolacja


pieczeń z kurczaka + chleb czystoziarnisty + buraczki


Alegreny

 

 

 

Środa

10-10-2018

 

Śniadanie


 

gofry JAGLANE, biały ser/ricotta, owoce


II śniadanie


zupa tajska z kurczakiem z makaronem chow mein


Obiad


strogonow, kasza jęczmienna


Podwieczorek


gryczane trufelki czekoladowo-miętowe


Kolacja


pasztet rybny (z jajkiem i batatami) + gryczany + warzywa


Alegreny

 

 

 

Czwartek

10-10-2018

 

Śniadanie


 

tortilla z humusem i kurczakiem (bez mięsa z tofu)


II śniadanie


fakes – gracka zupa z soczewicy


Obiad


wieprzowina po chińsku z mango, ryż czerwony


Podwieczorek


suflet bananowy


Kolacja


pasztet wołowo-drobiowy z warzywami, chleb paleo, pomidor, ogórek małosolny


Alegreny

 

 

 

Piątek

10-10-2018

 

Śniadanie


 

sticky rice z ananasem


II śniadanie


Zupa koperkowa z komosą ryżową na mleku kokosowym, pulpeciki z indyka


Obiad


kurczak w płatkach jaglanych, ryż czerwony, surówka z kapusty pekińskiej


Podwieczorek


batoniki z amarantusa ekspandowanego


Kolacja


tortilla z mąki konopnej i dyniowej, feta, warzyw


Alegreny

 

 

 

Sobota

10-10-2018

 

Śniadanie


 

 


II śniadanie


 


Obiad


 


Podwieczorek


 


Kolacja


 


Alegreny

 

 

 

Niedziela

10-10-2018

 

Śniadanie


 

 


II śniadanie


 


Obiad


 


Podwieczorek


 


Kolacja


 


Alegreny

 

 

 

Dieta bez glutenu

Nie tylko chęć zrzucenia dodatkowych kilogramów czy profesjonalne treningi sportowe wymagają specyficznej diety. Zdarzają się przypadłości, które zmuszają do szczególnego układania codziennego jadłospisu. Wśród nich znajduje się celiakia, alergia oraz nadwrażliwość na gluten. Choć każda z tych dolegliwości jest zupełnie odrębnym schorzeniem  wszystkie klasyfikowane są jako nietolerancje pokarmowe i potrzebują leczenia, którego głównym punktem jest dieta wykluczająca gluten.

 

Stworzenie i codzienne przestrzeganie diety tego typu nie jest zadaniem łatwym ze względu na powszechność występowania glutenu w większości produktów spożywczych, głównie są to zboża i wyroby zawierające domieszki ziaren takie jak przyprawy, przetwory mięsne, produkty mleczne, artykuły zawierające skrobię w tym także niektóre leki.

Dieta bezglutenowa jest więc przede wszystkim szukaniem zamienników dla standardowych produktów spożywczych. Koniecznością przy komponowaniu takiej diety jest więc szczegółowe zapoznawanie się z informacjami odnośnie składu produktów na opakowaniach, dużej wiedzy na temat odżywiania i ciągłej ostrożności. Należy mieć również na uwadze fakt, że duża część jedzenia naturalnie nie zawierającego glutenu ze względu na procesy produkcji bywa zanieczyszczona glutenem.

Catering bezglutenowy

Naszą dietę bez glutenu proponujemy wszystkim, którzy z różnych powodów powinni lub chcą wykluczyć gluten ze swojego codziennego menu. We współpracy z naszym wykwalifikowanym specjalistą do spraw żywienia tworzymy jadłospis dbając aby zawierał on wszystkie składniki odżywcze niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Sposobem na ułożenie diety bezglutenowej jest wykluczenie z niej specyficznej mieszaniny białek roślinych występującej w różnych rodzajach zbóż takich jak żyto, pszenica czy jęczmień. Piu Piu catering bezglutenowy Wrocław zastępuje produkty zawierające ten niepożądany składnik bezpiecznymi artykułami takimi jak komosa ryżowa, kasza jaglana,  amarantus, mąka kukurydziana czy ryżowa, soczewica czy ziarna słonecznika.

W naszej kuchni wypiekamy dziesięć różnych rodzajów chleba. Są to między innymi chlebek jaglany, kokosowy, gryczany, dyniowy czy krakersy sezamowe. Wszystkie te wypieki, podobnie jak i ciasta, są robione na bazie mąk pozbawionych glutenu także nie znajdziesz w nich pszenicy ani żyta.

Piu Piu – catering bez glutenu Wrocław

Niestety, nawet ostrożność przy doborze produktów i właściwe dobieranie zamienników artukułów spożywczych zawierających gluten to nie wszystko. Wyjątkowo czasochłonnym i niełatwym zadaniem jest pomimo trudności ułożyc dietę w taki sposób aby w pełni zaspokajała dzienne zapotrzebowanie na kalorie i składniki odżywcze, szczególnie magnez, żelazo, witaminy B, mangan i selen.

Piu Piu catering bezglutenowy Wrocław jest idealnym rozwiązaniem dla każdego, kto szuka doskonale zbilansowanych, różnorodnych dań pozbawionych glutenu. To pyszne menu, w którym wszelkie szkodliwe dla Ciebie produkty zastapiono naturalnymi, świeżymi składnikami. Nie musisz obawiać się mdłego smaku i nudy na talerzu, nasza dieta zachwyca nie tylko aspektami zdrowotnymi ale też kulinarnym kunsztem. Posiłki wchodzące w skład codziennego zestawu pięciu dań pozbawione są sztucznych zamienników, konserwantów, cukrów i produktów przeciętnych jakościowo. Pozwól nam podnieść poziom swojego życia, już dziś zamów naszą dietę.